Skip to main content
AjankohtaistaLämpöpumppulaitos

Uusi lämpövoimala etenee aikataulussa

Uusi lämpövoimala etenee aikataulussa

Runosmäen Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Petri Pyykkönen kertoo, että yhtiö on tehnyt kyselyn alueen osakkaille yhtiön toiminnasta ja palveluista. Sieltä on saatu toiveita esimerkiksi paremmasta tiedottamisesta. Lämpölaitoksen etenemisestä pyritään pitämään ihmisiä ajan tasalla entistä paremmin. Esimerkiksi oheiset drone-kuvat havainnollistavat täällä nettisivuilla lintuperspektiivistä sitä, miten rakentaminen etenee ja myös sen, miten laitos nousee Runosmäen maisemaan.

– Tiedottaminen otetaan myös yhdeksi tärkeäksi kehityskohteeksi, Pyykkönen linjaa.

Runosmäen Lämpö Oy:n päätehtävä on tuottaa ja toimittaa lämpöä kaukolämpöverkoston myötä alueen taloyhtiöille. Se toimittaa lämpöenergiaa alueella yli 40 kohteeseen. Juuri tämä toiminta kehittyy ja paranee, kun rakennetaan uutta lämpövoimalaitosta. Sen tärkein tavoite on varmistaa oma sekä edullinen lämpöenergia alueen asukkaille. Ympäristöystävällisyydestä ei silti tingitä eikä tarvitsekaan, koska uusi Calefa Oy:n toimittama lämpölaitos perustuu ilmalämpöpumppuihin.

– Sitten, kun saadaan oma lämpövoimala toimintaan, pystytään vielä paremmin vaikuttamaan kaukolämpövesien lämpötilaan ja paineisiin.

Lämpölaitos nousee jo katukuvaan

Runosmäen uusi lämpövoimalaitos nousee hyvää vauhtia Signalistinkadun ja Stoltinkadun kulmaukseen. Rakennuksen runko alkaa olla jo pystyssä. Joulukuun aikana alkaa parock-elementtilevyjen asennus.

– Lämpölaitos on aikataulun mukaan rakennusvalmis maaliskuun lopussa. Sen jälkeen aletaan rakentaa tekniikkaa laitoksen sisälle. Tavoite on, että vuoden 2022 lokakuun lopussa lämpölaitos olisi valmis.

Uuden laitoksen rakentamisaikataulussa on pysytty Pyykkösen mukaan oikein hyvin.

Runosmäen maisema muuttuu. Uusi lämpölaitos nousee katukuvaan nopeaa vauhtia.

Ota yhteyttä!

Ethän tee vikailmoitusta tähän osioon.