1990 luvun alussa alkoivat muutokset. Tuli yleinen lama koko maahan ja huoltosopimuksia haluttiin kilpailuttaa, jotta saataisiin kustannuksia alas. Huoltosopimukset olivat Runosmäen Lämpö Oy:n alkuperäisiä sopimuksia ja niissä oli pitkät irtisanomisajat. Niitä haluttiin muuttaa. Alkujaan esim. lämmitys perustui Insinööritoimisto Rosbergin laskelmiin eikä todelliseen kulutukseen. Runosmäen Lämpö Oy halusi laskea kustannuksiaan. Kaksi lämpökeskusta päätettiin yhdistää ja niiden välille rakennettiin yhdysputki, jolloin Munterinkadun lämpökeskus voitiin sulkea. Rakennuksen lämpökeskuspuoli purettiin. Aloitettiin huoltosopimusten uusiminen ajanmukaisemmaksi.
Kustannuksia haluttiin vielä alemmaksi ja pyydettiin tarjouksia lämpökeskuksen hoidosta Turku Energialta ja Neste Lämpö Oy:ltä. Nämä kaksi vaihtoehtoa olivat edullisempia kuin oman toiminnan jatkaminen. Putkisto haluttiin kuitenkin pitää vielä Runosmäen Lämmön hallinnassa. Edullisin tarjous saatiin Neste Lämpö Oy:ltä. Pekka Lehtiranta toimenkuva muutettiin ja hän toimi teknisenä henkilönä lämpöverkostonhoitajana sekä Runosmäen Lämmön ja Neste Lämpö Oy:n yhteyshenkilönä.
Runosmäen Lämmön alkuvaiheessa henkilökunta oli paljon yhteistyössä. Meillä oli esim. huviyhdistys, joka järjesti erilaista toimintaa henkilökunnalle ja myös taloyhtiön edustajille. Joulujuhlia, laivamatkoja ja saunailtoja järjestettiin. Lapsille oli hiihtokilpailuja ja koko perhe otettiin mukaan huviyhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin. Huviyhdistyksessä oli mm. valokuvauskerho ja tikkakerho. Lentopallon pelaaminen oli yhteinen harrastus. Sitä varten vuokrattiin Turun kaupungilta Runosmäen koululta sali. Kesällä pelattiin lentopalloa ulkokentillä. Käytiin myös eri kiinteistöalan lentopalloturnauksissa. Lentopallon harrastus loppui kun Turun kaupunki nosti salin vuokraa. Eikä rahaa enää huviyhdistyksellä riittänyt siihen. Myös huoltoyhtiöiden väliset 10-ottelut kilpailut olivat tapahtumia, jotka keräsivät henkilökuntaa yhteen.
Runosmäen Lämpö Oy kasvoi koko ajan ja henkilökuntaa lisättiin. Talossa oli jo huoltomestari, huoltotyönjohto, siivoustyönjohtaja, toimistopäällikkö, toimitusjohtaja ja huolto-, siivous- toimistohenkilökunta. Alueen talo- ja kiinteistöyhtiöillä oli jokaisella omat isännöitsijät, jotka hoitivat vaihtelevasti isännöitsijätehtäviä. Asuntoyhtiöiden isännöitsijät olivat ns. paikallisisännöitsijöitä. He hoitivat taloyhtiöiden hallituksen- sekä yhtiökokoukset myös järjestyshäiriöt ja muut kiinteistönhoitoon liittyvät asiat hoidettiin yhteistyössä Runosmäen Lämpö Oy:n henkilökunnan kanssa.
Runosmäen alueelle tehtiin kaapelityönä yhteisantenniverkosto, joka kattoi melkein kaikki taloyhtiöt. Turun kaapelitelevisio tuli alueen osakasyhtiöille mahdolliseksi vaihtoehdoksi televisiotuotannolle.
Aluksi kirjanpito-, vuokravalvonta, palkanlaskenta ja laskutus tehtiin käsityönä. Sitten saatiin Nixdorfin iso tietokoneyksikkö Signalistinkadun toimistoon ja ne siirtyivät tietokoneelle. Sauna- ja pesutupalaskutus oli siirtynyt huoltomiehiltä pois ja se hoidettiin nyt toimistolta käsin. Sitä varten jouduttiin palkkaamaan uusi henkilö toimistoon.