Skip to main content

Runosmäen Lämpö näyttää lämpöpumppuratkaisullaan mallia Suomelle ja koko maailmalle, miten hiilineutraaliin energiantuotantoon päästään.

Turun toisiksi suurimmalla asuinalueella lämpö tullaan jatkossa tuottamaan ulkoilman energiaa hyödyntäen hiilineutraalisti. AmbiHeat-lämpöpumppulaitoksen myötä lämpöenergia tuotetaan maailman johtavaa teknologiaa hyödyntävillä lämpöpumpuilla. Runosmäkeen vuonna 2022 valmistuva ulkoilman energiaa hyödyntävä kolmen megawatin lämpöpumppulaitos on Suomen suurin.

Lämpölaitoksen toimittaa kokonaistoimituksena Calefa Oy. Calefan AmbiHeat-lämpöpumppulaitokset tuottavat energiaa ympäristön omista lämmönlähteistä.

Uusi lämpöpumppulaitos sijoittuu asuinalueen keskelle Stoltinkadun ja Signalistinkadun kulmaan. Laitoksesta ei koidu minkäänlaisia ympäristöhaittoja. Kun mitään ei polteta, niin ei tule päästöjäkään.

”Ilmastoasiat ja CO2-päästöjen pudottaminen ovat maailmanlaajuisesti suuri tavoite. Runosmäen Lämpö näyttää etujoukoissa mallia koko maailmalle, miten se tehdään”

Lämpöpumppulaitoksen toimittavan Calefa Oy:n toimitusjohtaja Petri Vuori.

”Edullinen energianhinta ja CO2-vapaa energiantuotanto heijastuvat suoraan alueen arvostukseen”, hän lisää.

Lue lisää Runosmäen uudesta Lämpölaitoksesta tästä!

Ota yhteyttä!

Ethän tee vikailmoitusta tähän osioon.